Wat zijn de bekendste autobandenmerken?

Elke bestuurder moet zo nu en dan zijn autobanden vervangen. Zo wisselen bestuurders hun banden omdat de oude banden versleten zijn of omdat ze de banden moeten verwisselen voor winter of zomerbanden. Maar welke bandenmerken zijn nou zo populair en waarom? In deze blog lichten we uit welke banden ideaal zijn voor als je voornamelijk in de stad rijdt en welke bandenmerken populair zijn uit het A en uit het B segment plus 2 populaire banden uit het A segment.

Autobanden in de stad

Wanneer je vooral in de stad rijdt is het verstandig om goed onderzoek te doen naar welke banden je gaat aanschaffen. Mensen die bijvoorbeeld in Amsterdam wonen rijden vooral in de stad. Wat zijn de ideale autobanden voor in Amsterdam of een andere drukke stad? Kies stevige autobanden. In de stad rijdt je al snel tegen een stoeprandje of over putten of afval als bierdopjes. Ga op zoek naar stevige en duurzame autobanden.

Populaire bandenmerken

Bandenmerken kun je opsplitsen in het A en in het B segment. De populairste banden zitten in het A segment. Zo zijn populairste bandenmerken Michelin, Pirelli, Goodyear, Continental en Dunlop. Daarnaast zijn populaire banden uit het B segment: Hankook, Semperit, Uniroyal en Kumho.

Pirelli

Pirelli is voor veel mensen het bekendste autobandenmerk. Dit merk zie je veel tijdens de Formule 1. Pirelli banden zijn uitstekende autobanden en accelereren het beste op een droog wegdek. Daarnaast zijn Pirelli banden in het algemeen ook zeer goed op een nat wegdek. Klinkt als de beste band die er is? Pirelli banden zijn niet de beste banden als het gaat om verbruik en de banden slijten iets sneller dan andere banden uit het A segment. Wanneer je niet super veel kilometers rijdt en je prestaties belangrijker vind dan verbruik, dan zijn pirelli banden een uitstekende keuze!

Continental

Autobanden van Continental zijn de beste keuze als het gaat om een nat wegdek. In Nederland regent het vaak en daarom kiezen veel mensen voor banden van Continental. Continental banden zijn stevige banden die uit verschillende testen het beste zijn voor op een nat wegdek. Daarnaast gaan de banden lang mee dankzij de samenstelling van het rubber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *