Tips voor het kiezen van de juiste laadpaal

Heb jij een elektrische auto en ben je op zoek naar een goede laadpaal voor bij jou thuis? Veel mensen die op zoek zijn naar een laadpaal vinden het maken van een keuze lastig omdat er verschillende mogelijkheden zijn. Met dit artikel probeer ik het maken van die keuze een stukje makkelijker te maken. Lees dus snel verder!

De maximale laadcapaciteit

Als je op zoek bent naar een laadpaal, is het slim om eerste te kijken naar de maximale laadcapaciteit van je auto. Op deze manier zie je al gauw welke laadpalen geschikt zijn voor jouw auto. De maximale laadcapaciteit van elektrische auto’s kan onderling flink van elkaar verschillen, van zo’n 3.7 kW tot wel 22 kW. Verdiep je dus goed in de specificaties van je auto.

De elektrische aansluiting

Met de elektrische aansluiting doelen we op de verbinding tussen de meterkast en het energienet. Vanuit hier kan er bepaald worden hoeveel stroom er voor de laadpaal beschikbaar is en uiteraard de overige elektrische apparatuur. Hoe snel je je elektrische auto uiteindelijk kunt opladen, hangt onder andere af van hoe je bent aangesloten op het energienet. Dat kan met een zogenaamde 1-faseaansluiting of met een 3-faseaansluiting zijn. Áls ook je auto dit ondersteunt, kun je je auto met een 3-faseaansluiting in principe drie keer sneller laden dan met een 1-faseaansluiting.

Laadpaal of een wallbox

De laadpaal kennen we inmiddels allemaal wel. Maar heb je al eens van de wallbox gehoord? Waar de laadpaal op een paal staat (je verwacht het niet), kun je een wallbox aan de muur bevestigen. De werking van beide installaties is overigens precies hetzelfde.

Bron: Engie.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *