Slim leasen van een voertuig

Een auto leasen of niet? Iedereen heeft verschillende voertuigvoorkeuren en -behoeften en zoals bij alles zijn er voor- en nadelen wanneer je op zoek bent naar een leasevoertuig. Je zult je afvragen of het belangrijk voor je is om iedere paar jaar een nieuw voertuig te hebben of dat je liever iets volledig bezit.

Er komt veel bij kijken, tevens bestaat er de mogelijkheid van shortlease, waar je in principe zelfs voor een maand kan huren. Het staat of valt met je behoeften.

In deze blog laten we je alle voordelen van het leasen van een voertuig zien en beantwoorden we al je vragen over het leasen van een nieuw of gebruikt voertuig, het leasen van een voertuig met een slecht krediet en waarom het de moeite waard kan zijn. Laten we beginnen.

Is een auto leasen echt de moeite waard?

De meeste mensen zullen je waarschijnlijk vertellen dat het kopen van een auto ronduit de betere financiële beslissing is. Je werkt toe naar iets dat je volledig bezit in plaats van dat je betaalt om een ​​voertuig voor een tijdelijke periode te besturen. Aan de andere kant kan leasing soms een meer betaalbare optie zijn met minder verplichtingen.

Ieders behoeften en budget zijn anders en er zijn voor- en nadelen aan zowel kopen als leasen. Laten we eens kijken naar enkele voordelen van het leasen van een auto.

Lagere maandlasten

Wanneer je een voertuig leaset, betaal je alleen voor de afschrijving (of waardevermindering) van het voertuig over jouw leasetermijn, plus rente. Jouw betalingen zullen waarschijnlijk 30 tot 60 procent lager zijn dan standaard autobetalingen, wat je de mogelijkheid zou kunnen geven om voor minder geld in een voertuig van hogere kwaliteit te rijden.

Het nadeel is dat je het aan het einde van de looptijd niet bezit. Sommige kredietverstrekkers zullen geleasede voertuigen doorverkopen als gebruikte voertuigen zodra de leasevoorwaarden zijn verstreken, wat nog een reden is waarom ze lagere maandelijkse betalingen kunnen aanbieden om ze van de kavel te krijgen.

Betere auto

Je kunt voor minder geld een betere auto rijden. Het mooie van leasen is dat je een voertuig voor een kortere periode kunt besturen en vervolgens kunt wisselen. Met shortlease kun je bijvoorbeeld per maand een auto huren. Als je iemand bent die graag verschillende voertuigen uitprobeert, is dit een uitstekende optie. Met een lease kunt je elke twee tot drie jaar jouw auto upgraden naar een beter model zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het inruilen of verkopen van jouw voertuig.

Lagere reparatiekosten

Doorgaans dekt jouw leasecontract de algemene garantie van de fabrikant, wat betekent dat je niet met grote reparatiekosten hoeft te zitten. Zaken als olieverversing worden niet gedekt, maar noodzakelijke reparaties en onderhoud wel.

Belastingvoordelen

Als je een auto selecteert om te leasen en deze zakelijk gebruikt, moet je de leasebetalingen als belastingaftrek kunnen afschrijven. Als je auto’s nodig hebt voor meer personeel, kan leasing je helpen om het meeste waar voor jouw geld te krijgen en jouw bedrijf in de loop van de tijd het meeste geld te besparen. Als je van plan bent om te leasen, kijk dan op https://www.huurmij.nl/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *