Rijden met een trailer? Zo ga je veilig op pad

Je weet ongetwijfeld dat je, als je rijdt met een aanhanger, kwetsbaarder bent dan wanneer je zonder rijdt. Het is dus belangrijk om goed stil te staan bij waar je allemaal op moet letten vóórdat je de weg op gaat. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van andere weggebruikers. In dit artikel vertel ik je waar je op moet letten om op een veilige manier aan het verkeer deel te nemen. Lees gauw verder.

Bron: Trailerplus.nl

Zorg voor goede verlichting

Zoals ik in de inleiding al even aangaf, ben je kwetsbaarder als je rijdt met een trailer of aanhanger. Het is daarom extra belangrijk om goed zichtbaar te zijn wanneer je deelneemt aan het verkeer. Goede aanhanger verlichting is daarom essentieel. Met goede aanhanger verlichting zorg je ervoor dat andere voertuigen je goed kunnen zien en verklein je de kans op ongelukken.

Verdeel het gewicht goed

Als je rijdt met een trailer of aanhanger is het hebben van een optimale wegligging natuurlijk van groot belang. Een optimale wegligging krijg je door de belading zoveel mogelijk boven de as van de aanhanger te leggen. Lichtere voorwerpen kun je vervolgens zoveel mogelijk verdelen over de rest van het laadruim. Met een goede wegligging verminder je je kwetsbaarheid, heb je een betere controle en zul je minder snel gaan slingeren.

Let op je banden

Voor een goed contact met de weg zijn de juiste banden essentieel. Dit gaat niet alleen om de banden van je auto, maar dus ook om de banden onder je aanhanger. Controleer daarom regelmatig de bandenspanning. De juiste bandenspanning vind je in het instructieboekje van je trailer. Je kunt er ook voor kiezen om de banden van je aanhanger te vullen met stikstof in plaats van gewone lucht. Hierdoor blijven je banden namelijk langer op spanning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *