Een motorhelm kopen, waar allemaal rekening mee houden?

Sta je op het punt om een nieuwe motorhelm te kopen? Dan zal je merken dat er toch best een aantal verschillende factoren zijn waar je graag rekening mee zal willen houden. In eerste instantie is het natuurlijk van belang dat een motorhelm goed past. Dit betekent concreet dat ze nergens echt strak rond het hoofd mag spannen. De hoofdhuid bewegen dient er dan ook voor te zorgen dat je helm meebeweegt. Een motorhelm kopen is dus niet iets wat je zomaar even doet zonder er goed bij stil te blijven staan. Wil jij hier graag alles over te weten komen? Dan is het zeker de moeite waard om je even te verdiepen in de informatie die je hieronder aantreft.

Wanneer een nieuwe motorhelm aanschaffen?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de situatie of het moment waarop een nieuwe motorhelm aanschaffen interessant is. Veel mensen gaan er in de praktijk vanuit dat ze zomaar eindeloos gebruik kunnen blijven maken van hun motorhelm. Dat is echter niet correct, integendeel. In de praktijk is het dan ook doorgaans zo dat je er goed aan doet om één keer om de vijf jaar een nieuwe helm aan te schaffen. Dat is het gevolg van het feit dat de zogenaamde binnenschaal na een periode  van vijf jaar poreus is geworden. Dat zorgt ervoor dat een belangrijk deel van de dempende werking is komen te verdwijnen. Beschik jij dus met andere woorden reeds langer dan vijf jaar over een bepaalde motorhelm en wil je nog altijd kunnen rekenen op een optimale bescherming van het hoofd bij een valpartij? Dan is het mogelijks interessant om een nieuw exemplaar te bestellen.

Bespaar niet op de kwaliteit van je motorhelm!

Een motorhelm in huis halen kan in de praktijk best gepaard gaan met een niet onaanzienlijk prijskaartje. Dit is natuurlijk een doorn in het oog van heel wat mensen. Toch wordt het sterk aangeraden om ervoor te kiezen om niet te besparen op de aankoopprijs van je motorhelm. Doe je dat wel? Dan zal je mogelijks al snel moeten vaststellen dat deze niet de kwaliteit en vooral ook niet de bescherming zal kunnen leveren waar je toch echt wel naar op zoek bent. Heb je een bepaalde, zeer kwalitatieve motorhelm in gedachten, maar wil je de aankoopprijs toch nog graag wat drukken? Dan kan je natuurlijk altijd even de aankoopprijs van de helm in kwestie vergelijken bij verschillende verkopers.

 

Rad.eu voor al jouw motorkleding, helmen, motoraccessoires & wisselstukken.

 

Welke factoren bepalen de prijs bij een nieuwe motorhelm kopen?

Er zijn tal van verschillende factoren die bij een motorhelm kopen bepalend kunnen zijn voor het prijskaartje dat je moet betalen. In eerste instantie is er natuurlijk het merk welke de helm op de markt heeft gebracht. Daarnaast zijn er echter ook nog de speciale eigenschappen waar de helm in kwestie over beschikt. Denk hierbij met andere woorden aan de aanwezigheid van bijvoorbeeld bluetooth in de helm. Bovendien zal je eveneens kunnen vaststellen dat de aanwezigheid van een zogenaamde pinlock een bepaalde impact kan hebben op het prijskaartje dat je moet betalen. Hoe dan ook, er zijn bij een motorhelm kopen duidelijk heel wat zaken om bij stil te blijven staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *