Alles wat je moet weten omtrent import en export

Als je meer wil weten over  import en export, dan moet je ook onderzoek doen naar het product of een service vinden die je wil aanbieden waar vraag naar is. In dit artikel lees je alles wat je moet weten omtrent import en export.

Het starten van een import/exportbedrijf

Er zijn kosten waar je vooraf rekening mee moet houden bij het starten met een eigen bedrijf, denk hierbij aan een website, een telefoon, visitekaartjes en internetverbinding, maar ook de kosten voor de import en export van product en op welke manier je wil importeren. Je kan kiezen voor vervoer met de boot, met de auto, maar ook met het vliegtuig, dat wordt ook wel luchtvracht genoemd. Daarnaast moet het import-/exportbedrijf ook voldoen aan licentie- en regelgeving vereisten. Misschien heb je wel ervaring in het opstarten van een bedrijf, maar niet omtrent  importeren en exporteren, je kan dan sommige zaken uitbesteden aan een expediteur, zo wordt alles geregeld en kan jij je bezig houden met andere zaken.

De prijzen bepalen

Wanneer jouw product of dienst uniek is en als eerste op de markt komt dan kan je meer rekenen dan wanneer het product ook elders te krijgen is. In dat geval moet je kijken naar wat de concurrerende prijzen zijn en berekenen hoeveel het product moet kosten om er ook winst uit te halen, je moet immers ook veel kosten dekken. Tevens hoe beter de kwaliteit hoe hoger de prijs kan worden. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *